JURY

JOHN FENTENER VAN VLISSINGEN

John Fentener van Vlissingen is ondernemer en oprichter (1975) van familiebedrijf BCD Group. BCD Group is actief in meer dan 109 landen met ruim 14.900 medewerkers. In 2018 behaalde het internationale reisconcern een totale omzet van US$29,8 miljard, inclusief US$10,7 miljard partneromzet.

FLORIS CROON

Floris Croon is als mede-oprichter van Boer & Croon Group van 1973 tot 2001 betrokken geweest bij een groot aantal bedrijven, waarvan vele familiebedrijven. Daarnaast is hij actief als Vice Voorzitter bij New Venture gericht op startende ondernemingen en Master Class voor coaches van Start-ups en activiteiten voor Scale Up Nation. Tevens is Croon directeur van het Fonds Invest in Future met 14 deelnemingen. Hij is commissaris en begeleidt, adviseert en is “vertrouwenspersoon” bij meerdere (familie)bedrijven.

INGRID FABER

Ingrid Faber is CEO van Faber Halbertsma Groep, onder het merk Pooling Partners marktleider in Europa op het gebied van geïntegreerde, full-service poolingdiensten en productie van houten pallets en kisten. De onderneming heeft een jaaromzet van circa €300 miljoen en zo’n 800 werknemers. Tevens is zij commissaris bij het onafhankelijke onderzoeksbureau TNO en bij het congres- en vergadercentrum Jaarbeurs Utrecht. Tot 2012 zat Faber in het bestuur van Familiebedrijven Nederland, waarvan de laatste drie als voorzitter.

BEN WOLDRING

Ben Woldring is CEO van de Bencom Group, marktleider op het gebied van vergelijkingssites in de telecom-, hotel- en energiemarkt. De groep bestaat uit 10 vergelijkingssites. Woldring startte toen hij 13 jaar was de website Bellen.com. Op Bellen.com vergeleek hij telefoontarieven van verschillende aanbieders. Deze website werd een groot succes. In 2003 werd Woldring uitgeroepen bij Ernst & Young tot Entrepreneur of the Year en in 2006 werd hij door het Amerikaanse zakenblad Business Week uitgeroepen tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.

JAN WILLEM BAUD

Jan Willem Baud is aandeelhouder bij Walvis Fund II en III. Daarnaast is hij bij verschillende bedrijven voorzitter van Raad van Commissarissen waaronder Bavaria en Koninklijke de Kuiper en is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Utrechtse Science Park. Van 2002-2014 was Baud directeur van NPM Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij met meer dan 60 jaar ervaring in de Benelux. NPM Capital is opgericht in 1948 om in het kader van de naoorlogse wederopbouw risicokapitaal te verstrekken aan het Nederlandse bedrijfsleven, onder andere aan familiebedrijven.

FRANK SWINKELS

Frank Swinkels was tot april 2018 CFO van familiebedrijf Swinkels Family Brewers. Sindsdien zit hij in de Raad van Advies en de Raad van Commissarissen bij een vijftal Nederlandse familiebedrijven. Daarnaast zet hij zich in als bestuurslid van de Vereniging Familiebedrijven Nederland (FBNed) om actuele en relevante thema’s voor familiebedrijven bij de Nederlandse overheid onder de aandacht te brengen.

MARCO VAN ZIJVERDEN

Marco van Zijverden is CEO van Dutch Flower Group en winnaar van de Familiebedrijven Award 2018. Dutch Flower Group is een familiebedrijf, gespecialiseerd in de internationale handel van bloemen en planten. Met 30 individuele bedrijven beleveren zij alle afzetkanalen, de importerende groothandel (welk aan bloemisten levert) en de grootschalige retail (van supermarktketens, grootwinkelbedrijven, benzinepompstations, bouwmarkten en tuincentra).