JOHN FENTENER VAN VLISSINGEN

John Fentener van Vlissingen is ondernemer en initiatiefnemer van Stichting Familie Onderneming. In 1975 startte hij familiebedrijf BCD Group: Een marktleider in de reisbranche met ruim 15.000  medewerkers  en wereldwijd actief in meer dan 110 landen.

FLORIS CROON

Floris Croon was als medeoprichter van Boer & Croon Group van 1973 tot 2001 betrokken bij een groot aantal bedrijven waaronder vele familiebedrijven. Hij was commissaris bij meer dan 25 bedrijven en heeft meerdere familiebedrijven mogen helpen met hun problemen en familiestatuut. Thans is hij actief in de wereld van start- en scale-ups bij diverse platforms en bedrijven. Daarbij is hij adviseur, vertrouwenspersoon en commissaris bij diverse (familie)bedrijven en organisaties.

KOOS VAN OORD

Koos van Oord is zijn hele loopbaan werkzaam geweest bij familiebedrijf Van Oord: een wereldwijd werkzame maritieme aannemer. Hij was daar van 1995 tot 2008 CEO. Na die tijd werd hij commissaris en STAK bestuurder bij meerdere familiebedrijven waaronder Van Oord en lid van de Raad van Toezicht van het kennisinstituut Deltares. Daarnaast was hij in 2008 lid van de Tweede Deltacommissie die advies uitbracht over de bescherming van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering. In 2010 werd Koos benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Red een Kind. Deze stichting steunt ruim 200.000 kinderen in kansarme landen.

INGRID FABER

Ingrid Faber is CEO van Faber Group, een groep van Europese bedrijven die middels verschillende circulaire systemen duurzame en kostenefficiënte pallet- en pooling services levert. De onderneming heeft een jaaromzet van circa €450 miljoen en zo’n 600 werknemers. Tevens is zij commissaris bij Koninklijke Paardekooper Group, Dutch Flower Group en Dura Vermeer. Tot 2012 zat Faber in het bestuur van Familiebedrijven Nederland waarvan de laatste drie als voorzitter.

JAN WILLEM BAUD

Jan Willem Baud is aandeelhouder bij Walvis Fund II en III. Daarnaast is hij voorzitter van Raad van Commissarissen bij Bavaria en commissaris bij Teslin en Holland Casino. Van 2002-2014 was hij directeur van NPM Capital: een onafhankelijke investeringsmaatschappij met meer dan 60 jaar ervaring in de Benelux. NPM Capital is opgericht in 1948 om in het kader van de naoorlogse wederopbouw risicokapitaal te verstrekken aan het Nederlandse bedrijfsleven onder andere aan familiebedrijven.

FRANK SWINKELS

Frank Swinkels was tot april 2018 CFO van familiebedrijf Swinkels Family Brewers. Sindsdien zit hij in de Raad van Advies en de Raad van Commissarissen bij een vijftal Nederlandse familiebedrijven. Daarnaast Is hij CEO van de Us Investment Group een Nederlandse investeringsmaatschappij. 

BEN WOLDRING

Ben Woldring is CEO van de Bencom Group: marktleider op het gebied van vergelijkingssites in de telecom- hotel- en energiemarkt. De groep bestaat uit 10 vergelijkingssites. Hij startte toen hij 13 jaar was met de website Bellen.com. Op Bellen.com vergeleek hij telefoontarieven van verschillende aanbieders. Deze website werd een groot succes. In 2003 werd hij uitgeroepen door Ernst & Young tot Entrepreneur of the Year en in 2006 door het Amerikaanse zakenblad Business Week tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.

ALEXANDER VAN DER LELY

Alexander van der Lely is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lely, winnaar van de Familiebedrijven Award 2019. Al meer dan 70 jaar helpt Lely boeren om de beste keuzes voor zichzelf en hun bedrijf te maken met advies en innovatieve oplossingen voor een duurzame winstgevende en aangename toekomst voor de melkveehouderij. Een van de belangrijkste uitvindingen van Lely is de Lely Astronaut melkrobot. Alexander van der Lely is nauw betrokken bij de langetermijnstrategie van de onderneming. Daarnaast wil hij vanuit een persoonlijke motivatie een actieve bijdrage leveren aan oplossingen voor duurzame voedselproductie.

MARLIES VAN WIJHE

Marlies van Wijhe studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze begon haar carrière bij DSM in 1989 en trad in 1994 in dienst bij het familiebedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf in Zwolle. Dit 4e generatie bedrijf is met het merk Wijzonol de derde grootste decoratieve verfproducent van Nederland. Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers van het bedrijf. Daarnaast is zij actief betrokken als voorzitter van FBNed (Nederlandse vereniging van familiebedrijven) en als voorzitter van FFN (Future For Nature) een stichting die jonge internationale natuurbeschermers ondersteunt.

Ton Goedmakers

Ton Goedmakers

Ton Goedmakers werkt sinds 2007 bij Vebego, de winnaar van de Familiebedrijven Award 2022. Dit familiebedrijf met ruim 40.000 medewerkers behaalde in 2021 een omzet van ca. 1,5 miljard euro in schoonmaak, zorg, groen en facilitair management. De onderneming bestaat bijna 80 jaar en is actief in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Na managementfuncties in Nederland en Zwitserland is Ton sinds 2018 lid van de Executive Board van Vebego. Hij studeerde Financiële Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit en voltooide verschillende seniormanagement-programma’s aan London Business School, Singularity University en Universiteit Tilburg.