JURY

JOHN FENTENER VAN VLISSINGEN

John Fentener van Vlissingen is ondernemer en oprichter (1975) van familiebedrijf BCD Group. BCD Group is actief in meer dan 110 landen met circa 15.000 medewerkers. In 2015 behaalde het internationale reisconcern een totale omzet van US$ 25,4 miljard.

FLORIS CROON

Floris Croon is als mede-oprichter van Boer & Croon Group betrokken geweest bij een groot aantal bedrijven, waarvan vele familiebedrijven. Naast de ervaring en betrokkenheid in een groot aantal commissariaten, is hij actief als Vice Voorzitter bij New Venture gericht op startende ondernemingen en Master Class voor coaches van Start-ups en activiteiten voor Scale Up Nation. Tevens is hij directeur van het Fonds Invest in Future met 16 deelnemingen.

INGRID FABER

Ingrid Faber is CEO van Pooling Partners | Faber Halbertsma Groep sinds 2006. Dit familiebedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring en is al jaren met voorspong de grootste full-service leverancier van houten verpakkingen van Europa. De groep heeft een omzet van circa € 300 miljoen en bedient de Europese markt met 9 productiemaatschappijen en 3 pallet poolsystemen. Ingrid Faber was tot 2012 voorzitter van FBNed, de Nederlandse vereniging van familiebedrijven.

BEN WOLDRING

Ben Woldring is CEO van de Bencom Group, marktleider op het gebied van vergelijkingssites in de telecom-, hotel- en energiemarkt. De groep bestaat uit 10 vergelijkingssites. Woldring startte toen hij 13 jaar was de website Bellen.com. Op Bellen.com vergeleek hij telefoontarieven van verschillende aanbieders. Deze website werd een groot succes. In 2003 werd Woldring uitgeroepen bij Ernst & Young tot Entrepreneur of the Year en in 2006 werd hij door het Amerikaanse zakenblad Business Week uitgeroepen tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.

JAN WILLEM BAUD

Jan Willem Baud is aandeelhouder bij Walvis Fund II en sinds 1 januari 2014 is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Utrechtse Science Park. Van 2002-2014 was Baud directeur van NPM Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij met meer dan 60 jaar ervaring in de Benelux. NPM Capital is opgericht in 1948 om in het kader van de naoorlogse wederopbouw risicokapitaal te verstrekken aan het Nederlandse bedrijfsleven, onder andere aan familiebedrijven.

FRANK SWINKELS

Frank Swinkels is CFO van Bavaria N.V. Frank is een echte ondernemer die met bezieling mede leiding geeft aan de brouwerij, waarbij mensen en het goed benutten van hun talent centraal staat. Als bestuurslid van de Vereniging Familiebedrijven Nederland (FBNed) zet hij zich in om actuele en relevante thema’s voor familiebedrijven bij de Nederlandse overheid onder de aandacht te brengen.

GEORGE TERBERG

George Terberg is ondernemer en bestuursvoorzitter van de Terberg Group B.V., trotse winnaar van de Familiebedrijven Award 2017. Sinds haar oprichting in 1869 is de Terberg Group uitgegroeid tot een succesvol, internationaal opererend familiebedrijf met 2400 medewerkers en een omzet van 850 miljoen Euro. De divisies richten zich enerzijds op het produceren van speciale voertuigen, environmental equipment en meeneemheftrucks en anderzijds het modificeren van bedrijfs- en personenwagens en leasing & verhuur.