24 juni 2015

WINNAAR 2015

Koninklijke De Heus is in aanwezigheid van Koningin Máxima gekroond tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2015’. Ondernemer John Fentener van Vlissingen maakte dit bekend op 24 juni tijdens de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2015 in De Nieuwe Kerk te Den Haag.

JURYrapport

De unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf Koninklijke De Heus waarborgt de continuïteit. De onderneming heeft een indrukwekkende groei en ontwikkeling doorgemaakt op basis van eigen vermogen en blijft nieuwe initiatieven ontwikkelen. Koninklijke De Heus is een internationaal, innovatief familiebedrijf met een gezonde handelsgeest die het langetermijndenken op het gebied van medewerkers, klanten en investeringen hoog in het vaandel heeft staan.

Over De Heus

De Heus Voeders wordt geleid door de vierde generatie van de familie De Heus. Koen en Co de Heus delen de rol van CEO en staan samen aan het hoofd van het bedrijf. Elke dag werkt De Heus aan een betere toegang tot veilig en gezond voedsel voor een groeiende wereldbevolking. Dat doen ze door haar klanten te voorzien van de producten en diensten die ze nodig hebben om voor hun dieren te zorgen en hun bedrijf duurzaam te ontwikkelen.

BARENBRUG HOLDING

Familie Barenbrug

Koninklijke Barenbrug Groep is een vierde generatie familiebedrijf dat zich focust op onderzoek, ontwikkeling en productie van graszaden en gewassen voor agrarische- en recreatieve markten. Met circa 800 werknemers in meer dan 20 landen op zes continenten in alle grote klimaatregio’s is haar missie “to increase animal productivity to help feed the world and enhance the enjoyment of green spaces”.

ENZA ZADEN BEHEER

Familie Mazereeuw

Enza Zaden werd in 1938 opgericht door Jacob Mazereeuw onder de naam ‘De Enkhuizer Zaadhandel’. Inmiddels is Enza Zaden een onafhankelijk en wereldwijd toonaangevend zaadveredelingsbedrijf voor groenterassen. Het bedrijf investeert jaarlijks 30 procent van de omzet in innovatie. Wereldwijd heeft Enza Zaden ruim 1.500 medewerkers en 43 vestigingen. In deze tijd van overnames en schaalvergroting is Enza Zaden nog een van de laatste onafhankelijke groenteveredelingsbedrijven. De aandeelhouders willen het bedrijf als familiebedrijf blijven voortzetten. 

WALRAVEN GROUP

Familie Van Walraven

Walraven werd opgericht in 1942 door de overgrootvader van de huidige CEO. Meer dan 75 jaar later, is Walraven een wereldwijd actieve organisatie in de installatiebranche en nog steeds gedreven om simpele, maar slimme productsystemen te ontwikkelen. Met een breed productassortiment en jarenlange expertise biedt Walraven complete oplossingen voor ieder project, hoe groot of complex ook.

NOLET HOLDING

Familie Nolet

Sinds de oprichting door de familie Nolet in 1691, is Nolet actief met het ontwikkelen, produceren en verkopen van gedistilleerde dranken. Het huidige assortiment omvat onder andere de merken Ketel 1 Jenever, Ketel One Vodka en Nolet’s Gin. De familie Nolet is eigenaar van het bedrijf. De leiding is momenteel in handen van Carel Nolet sr. (10de generatie) en zijn zonen Carel jr. (vanuit Californië, VS) en Bob (vanuit Schiedam). Nolet heeft ongeveer 120 medewerkers en produceert op jaarbasis ca 2,5 miljoen dozen à 9 liter.