12 april 2017

WINNAAR 2017

Terberg Group uit IJsselstein werd verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2017’. Bestuursvoorzitter George Terberg ontving de Familiebedrijven Award in de Nieuwe Kerk te Den Haag uit handen van Prinses Laurentien.

JURYrapport

Terberg Group blinkt uit in betrokkenheid en innovatie. Dit familiebedrijf is niet bang voor verandering en blijft groeien door onder meer efficiëntere en vernieuwende productiemethodes. Terberg heeft oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer. De cultuur van de onderneming ademt ondernemerschap waarbij de medewerker en de klant centraal staan. Door het ondersteunen van lokale initiatieven maakt Terberg deel uit van haar gemeenschap. Met de vierde generatie aan de leiding en de betrokkenheid en participatie van de vijfde generatie is dit familiebedrijf klaar voor de toekomst!

Over TERBERG

Het begon 148 jaar geleden met een smederij in Benschop. Vier generaties later is Terberg specialist in de fabricage van terminaltrekkers. Deze zware voertuigen worden vooral in havens en op rangeerterreinen ingezet en zorgen voor het transport van containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen. De voertuigen van Terberg rijden rond op de grootste zeehavens ter wereld, een internationaal succes. Daarnaast kent het grote publiek Terberg ook van leaseauto’s.

BRABANTIA

Familie Van Elderen

Brabantia is een familiebedrijf pur sang gebouwd op familiewaarden. Met een vast geloof in eerlijke duurzame producten die prettig in gebruik zijn, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Met veelbelovende concepten gericht op duurzaamheid, zodat er een betere wereld kan worden achtergelaten voor de volgende generatie. De herbruikbaarheid van de producten wordt altijd in gedachten gehouden, niet alleen een slimme oplossing in elke keuken, ook slimmer voor onze planeet. Een familiebedrijf met een grote betrokkenheid en een groen hart voor de maatschappij; voor elke verkochte droogmolen planten zij een boom, wat resulteert in al meer dan 700.000 bomen.

KONINKLIJKE A-WARE
FOOD GROUP BV

Familie Anker en fam. Bouter

Koninklijke A-ware is een oer-Hollands familiebedrijf met een passie voor voeding, welke volledig gedreven is door de wensen van de consument. De overtuiging is om samen te winnen in de markt door met ketenpartners de meest renderende en duurzame agrifoodketens te bouwen. Zo investeerde het familiebedrijf de afgelopen jaren in een nieuwe kaasmakerij en opende een moderne rijpings- en verpakkingslocatie. De nieuw verworven productiecapaciteit wordt optimaal benut bij de marktexpansie.

KONINKLIJKE
ZEELANDIA GROEP BV

Familie Doeleman

Koninklijke Zeelandia Groep is een 100% familiebedrijf met meer dan 3.000 medewerkers in 28 landen en verkoop in 100 landen. Opgericht in het jaar 1900 heeft Zeelandia een uitgesproken langetermijnperspectief. Vernieuwing is cruciaal voor Zeelandia: er worden continu ingrediënten en concepten ontwikkeld om grote en kleinere bakkerijen te ondersteunen bij de efficiënte productie van kwaliteitsbrood en -banket voor consumenten. Als familiebedrijf is Zeelandia maatschappelijk zeer betrokken. De groep is uitsluitend met eigen vermogen gefinancierd.