7 april 2016

WINNAAR 2016

Het Nederlandse familiebedrijf Enza Zaden uit Enkhuizen won de ‘Familiebedrijven Award 2016’. Directievoorzitter Jaap Mazereeuw en zijn vader Piet Mazereeuw ontvingen de jaarlijkse award uit handen van Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO Bank.

JURYrapport

Enza Zaden behoort binnen zijn vakgebied tot de absolute wereldtop en investeert jaar op jaar fors in Research & Development. De familie functioneert daarbij niet alleen als bestuurder, maar is ook intensief betrokken bij de productontwikkeling. Dit familiebedrijf groeit zowel in omvang als kwaliteit, schenkt veel aandacht aan zijn medewerkers en geeft talent de ruimte om zich te blijven ontwikkelen.

Over Enza Zaden

Enza Zaden werd in 1938 opgericht door Jacob Mazereeuw onder de naam ‘De Enkhuizer Zaadhandel’. Inmiddels is Enza Zaden een onafhankelijk en wereldwijd toonaangevend zaadveredelingsbedrijf voor groenterassen. Het bedrijf investeert jaarlijks 30% van de omzet in innovatie. Wereldwijd heeft Enza Zaden ruim 1.500 medewerkers en 43 vestigingen. In deze tijd van overnames en schaalvergroting is Enza Zaden nog een van de laatste onafhankelijke groenteveredelingsbedrijven. De aandeelhouders willen het bedrijf als familiebedrijf blijven voortzetten.

CCV GROEP

Familie Van de velden

Sinds 1958 is de CCV Group een Europese speler in elektronische betaaloplossingen, met inmiddels 850 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. In deze landen zijn circa 500.000 CCV betaalautomaten geïnstalleerd. Daarnaast specialiseert CCV Group zich in transactieverwerking en de ontwikkeling van omni channel (betaal)oplossingen.

NNZ BEHEER

Familie Boot

NNZ is een in verpakkingen gespecialiseerde, internationale onderneming voor klanten uit de AGF-branche en de industrie.  Sinds de oprichting in 1922 heeft het familiebedrijf zich gestaag ontwikkeld tot een organisatie met ongeveer 250 medewerkers en een uitgebreid, mondiaal netwerk van eigen vestigingen en partners. 

VDL GROEP

Familie Van der Leegte

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met 105 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ruim 15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten.