8 april 2018

WINNAAR 2018

In 2018 ontving Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group, de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van Jan Kees de Jager, voormalig staatsecretaris en minister van financiën en sinds 2014 CFO van KPN.

JURYrapport

Dutch Flower Group is een echt familiebedrijf, in de verticale lijn van twee families, dat internationaal een enorme groei doormaakt en wereldwijd de grootste is in haar markt. Het familiebedrijf slaagt er niet alleen in de medewerkers actief bij de onderneming te betrekken, maar weet ook de familiecultuur vast te houden. Er wordt volop geïnvesteerd in duurzaamheid onder meer door het optimaliseren van de logistiek. Daarnaast ondersteunt zij wereldwijd initiatieven die leiden tot de reductie van energieverbruik. Dutch Flower Group, de winnaar van de Familiebedrijven Award 2018, is met recht een boegbeeld voor het ondernemerschap in Nederland.

Over Dutch Flower Group

Dutch Flower Group, van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Het is een echt familiebedrijf dat internationaal een enorme groei doormaakt en inmiddels wereldwijd de grootste is in haar markt. Dutch Flower Group investeert volop in duurzaamheid. In de gebieden waar het familiebedrijf actief is, worden goede doelen ondersteund en initiatieven opgezet om het leefklimaat en het welzijn van de hulpbehoevende medemens te verbeteren. Onder het devies “Making Life Colourful” zijn kennis, kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid leidend in de bedrijfsvoering.

AFAS
SOFTWARE

Families Mars & Van der Veldt

AFAS Software is een familiebedrijf uit Leusden en ontwikkelt met circa 400 medewerkers innovatieve softwareproducten voor de zakelijke en de consumentenmarkt. AFAS Software bedient zo’n 10.000 klanten en daarmee ruim 1,2 miljoen gebruikers.

KLOKHOLDING

Familie van de Klok

KlokGroep en Novaform zijn onderdeel van KlokHolding, een financieel daadkrachtig familiebedrijf met 100 jaar ervaring. Dankzij de sterke financiële basis van de holding en de bereikte schaalgrootte zijn KlokGroep en Novaform in staat grote (huisvestings)vraagstukken goed in te vullen en risico’s van opdrachtgevers over te nemen.

JOH. MOURIK
& CO. HOLDING

Familie Mourik

Joh. Mourik en J.C. Mourik startten in 1929 het bedrijf dat nu nog steeds hun naam draagt. Mourik is een Nederlands familiebedrijf en tegelijkertijd een internationaal concern met 2.000 medewerkers in de sectoren infrastructuur en industrie. Klanten waarderen de expertise van Mourik in relatie tot complexe infra- en waterbouwkundige werken. Ook is Mourik een grote speler op het gebied van industrieel onderhoud van petrochemische installaties.

VERSTEGEN SPICES
& SAUCES

Familie Driessen

Verstegen werd in 1886 opgericht door de heer Verstegen. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het bedrijf. Dit familiebedrijf gelooft dat kwaliteit begint bij de oorsprong en investeert daarom in biodiversiteit en eerlijke handel. Het productieproces wordt in hun eigen fabriek te Rotterdam uitgevoerd en zo wordt de kwaliteit gewaarborgd van plant tot klant.