10 april 2019

WINNAAR 2019

Het Nederlandse familiebedrijf Lely uit Maassluis werd in 2019 verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar’. CEO Alexander van der Lely ontving de ‘Familiebedrijven Award 2019’ bij Nieuwspoort in Den Haag uit handen van Hans Wiegel.

JURYrapport

Familiebedrijf Lely is wereldleider in innovatieve robots voor de veeteelt en gelooft in een aangename winstgevende en duurzame toekomst voor melkveehouders. De zorg voor continuïteit is bij Lely de motor achter de innovatiekracht die het bedrijf naar de wereldtop bracht. De hernieuwde focus biedt een solide basis voor de toekomstige groei en vormt een prachtige uitdaging voor de derde generatie om het familiebedrijf te laten groeien en bloeien. Ook de wijze waarop het bedrijf de lokale jeugd interesseert voor techniek en bijdraagt aan MVO door scholing en voorlichting is een voorbeeld van modern ondernemen. Duurzame en eerlijke voedselproductie met zorg voor kwaliteit, milieu, het dagelijks leven van haar klanten en met grote toewijding voor de “gebruikers” van haar product. Lely maakt het leven van boeren makkelijker én draagt bij aan een duurzame wereld en is daarmee een toonbeeld voor Nederlands ondernemerschap.

Over Lely

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen is Lely actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan circa 1.500 mensen.

Koppert Biological Systems

Familie Koppert & Familie Oosthoek

Koppert Biological Systems ontwikkelt duurzame oplossingen voor de teelt van voedselgewassen en sierplanten. Samen met telers en in samenwerking met de natuur, zetten zij zich in om land- en tuinbouwproducten gezond, veilig, productief en weerbaar te maken. Dit bereiken zij door natuurlijke vijanden in te zetten bij de bestrijding van plaaginsecten, hommels voor natuurlijke bestuiving en producten die de gewassen zowel boven- als ondergronds versterken. Vitale ecosystemen op een natuurlijke manier herstellen en beschermen is de basis voor gezonde gewassen en een evenwichtige omgeving.

Koninklijke Otolift Trapliften

Familie Ooms

Koninklijke Otolift, een bloeiend 128 jaar bestaand familiebedrijf, is marktleider in Nederland en één van de belangrijkste spelers op de internationale markt op het gebied van trapliften. De huidige vierde generatie is jong en recent aandeelhouder geworden. Elke generatie heeft op een innovatieve en succesvolle wijze in weten te spelen op de veranderingen in de markt. Otolift is vernieuwend, internationaal opererend en zeer betrokken bij haar medewerkers en community.