Stichting Familieonderneming:

‘KONINGIN MÁXIMA BIJ UITREIKING ’

KONINGIN MÁXIMA BIJ UITREIKING FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2015

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagmiddag 24 juni 2015 aanwezig bij de derde uitreiking van de Familiebedrijven Award in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Deze prijs wordt jaarlijks door de Stichting Familie Onderneming uitgereikt aan het “beste” familiebedrijf in Nederland. De award onderstreept het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie.
De ruim 260.000 familiebedrijven in Nederland dragen voor meer dan vijftig procent bij aan het bruto nationaal product. Daarnaast staat negenenveertig procent van de werknemers in Nederland op de loonlijst van een familiebedrijf. Zij vormen hiermee een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de werkgelegenheid.

De finalisten die uit een groep van ruim 500 Nederlandse familiebedrijven zijn geselecteerd zijn:
– Walraven uit Mijdrecht
– Enza Zaden uit Enkhuizen
– Nolet Distellery uit Schiedam
– De Heus Diervoeders uit Ede
– Barenbrug Groep uit Nijmegen

Woensdag 24 juni a.s. zal tijdens een feestelijke uitreiking bekend worden gemaakt welk familiebedrijf de Familiebedrijven Award wint. In 2013 ontving Gassan Diamonds de eerste editie van deze jaarlijkse award en daarmee trad Benno Leeser, CEO van Gassan Diamonds, voor de periode van een jaar toe tot de jury. In 2014 werd hij als jurylid opgevolgd door Henny Westland die met haar familiebedrijf Westland Kaas de tweede avond in ontvangst mocht nemen.