WINNAARS & GENOMINEERDEN

  • Home
  • /
  • WINNAARS & GENOMINEERDEN

Finalisten Familiebedrijven Award 2017 bekend

Zeist, 21 februari 2017 – De stichting Familie Onderneming maakt vandaag de vier finalisten bekend voor de Familiebedrijven Award 2017:

 

In aanloop op de uitreiking op woensdag 12 april 2017, worden deze vier familiebedrijven in de tussentijd persoonlijk bezocht door onze jury. 

BRABANTIA

fam. Van Elderen

Brabantia is een familiebedrijf pur sang gebouwd op familiewaarden. Met een vast geloof in eerlijke duurzame producten die prettig in gebruik zijn, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Met veelbelovende concepten gericht op duurzaamheid, zodat er een betere wereld kan worden achtergelaten voor de volgende generatie. De herbruikbaarheid van de producten wordt altijd in gedachten gehouden, niet alleen een slimme oplossing in elke keuken, ook slimmer voor onze planeet. Een familiebedrijf met een grote betrokkenheid en een groen hart voor de maatschappij; voor elke verkochte droogmolen planten zij een boom, wat resulteert in al meer dan 700.000 bomen.

KONINKLIJKE A-WARE
FOOD GROUP BV

fam. Anker en fam. Bouter

Koninklijke A-ware is een oer-Hollands familiebedrijf met een passie voor food, welke volledig gedreven is door de wensen van de consument. De overtuiging is om samen te winnen in de markt door met ketenpartners de meest renderende en duurzame agrifoodketens te bouwen. Zo investeerde het familiebedrijf de afgelopen drie jaar in een nieuwe kaasmakerij en opende een moderne rijpings- en verpakkingslocatie. De nieuw verworven productiecapaciteit wordt optimaal benut bij de marktexpansie.

KONINKLIJKE
ZEELANDIA GROEP BV

fam. Doeleman

De Koninklijke Zeelandia Groep is een 100% familiebedrijf met meer dan 3000 medewerkers in 28 landen en verkoop in 100 landen. Opgericht in het jaar 1900 heeft Zeelandia een uitgesproken langetermijnperspectief. In de laatste vijftien jaar is door internationale expansie de omzet bijna verdriedubbeld. Bij de uitbreiding zijn ook investeringen in landen gedaan die als ‘risicovol’ kunnen worden beschouwd (zoals Oekraïne en Turkije). Zeelandia werkt hierbij op basis van een innovatief business-concept intensief samen met een lokale partner. Vaak zijn dit ook familiebedrijven.

Vernieuwing is cruciaal voor Zeelandia: er worden continu ingrediënten en concepten ontwikkeld om grote en kleinere bakkerijen te ondersteunen bij de efficiënte productie van kwaliteitsbrood en -banket voor consumenten. Als familiebedrijf is Zeelandia maatschappelijk zeer betrokken. De Groep is uitsluitend met eigen vermogen gefinancierd.

TERBERG GROUP BV

fam. Terberg

Terberg is sinds 1869 een op en top familiebedrijf en een internationale marktspeler van formaat. Met 28 werkmaatschappijen in negen landen is Terberg één van de grootste onafhankelijke leveranciers van specialistische industriële voertuigen. Terberg streeft ernaar een gerespecteerde, klantgerichte producent te zijn van op maat gemaakte voertuigen van kwaliteit en prestaties. Dit wordt bereikt door een continue focus op investeringen in engineering en het verbeteren van productieprocessen. De cultuur van de onderneming ademt ondernemerschap. Er is een goede governance, een duidelijke toekomstvisie waarin diversificatie een belangrijke rol speelt en de betrokkenheid van de medewerkers is groot en oprecht.

BROSHUIS BV

fam. Broshuis

Broshuis is de oudste fabrikant van opleggers voor het speciaal transport en container chassis. Een familiebedrijf met als uitgangspunt veiligheid, kwaliteit en innovatie heeft Broshuis, met een constante groei gedurende zijn bestaan, bewezen een stabiel bedrijf te zijn. Mede door deze stabiliteit is Broshuis een sterke en betrouwbare partner. Met al 130 jaar ervaring is Broshuis altijd op Nederlands vakmanschap en degelijkheid blijven vertrouwen en niet uitgeweken naar lagelonenlanden en dit komt terug in de levensduur van Broshuis-producten.

OTOLIFT TRAPLIFTEN BV

fam. Ooms

Otolift, een bloeiend 125 jaar bestaand familiebedrijf, is marktleider in Nederland en een belangrijke speler op de internationale markt op het gebied van trapliften. De huidige vierde generatie is jong (eind 30/begin 40) en is recent opvolgend aandeelhouder geworden. Elke generatie heeft op een innovatieve en succesvolle wijze in weten te spelen op de veranderingen in de markt. Otolift is vernieuwend, internationaal opererend en betrokken bij zijn medewerkers en community. Een bedrijf met een mooie historie en prachtige toekomst.

RABEN GROUP NV

fam. Raben

Raben heeft een aantal jaar geleden de belangrijke strategische keuze gemaakt om de activiteiten vanuit Nederland te verplaatsen naar Oost-Europa, als gevolg van de sterke economische groei in deze regio. In de landen Polen en Oekraïne is dit mooie familiebedrijf de grootste partij in de transportsector en de Duitse markt werd ook met succes betreden. Dit getuigt van een zeer sterke ondernemersgeest en lef. Familiewaarden en cultuur komen tot uiting in het feit dat de chauffeurs niet langer dan een week van huis zijn.

RENSA GROEP BV

fam. Heijink

Het familiebedrijf Rensa is in 1953 opgericht en de naam staat voor rijwielen, elektra, naaimachines, sanitair en aanverwante artikelen. De familiewaarden zijn opgenomen in de waarden van het bedrijf, waardoor er een parallel ontstaat tussen de uitgangspunten van de aandeelhouders en de directie van Rensa met kernpunten als openheid, eerlijkheid, samen en trots maar bescheiden. Rensa is nu een van de grotere aanbieders/groothandels op de Nederlandse markt van producten op het gebied van verwarming en ventilatie en inmiddels actief in drie Europese landen.

SMIT & ZOON BV

fam. Smit

Smit & zoon is een mooi en gezond bedrijf met een sterk familiekarakter, internationaal en een prachtige toekomst. Het zevende generatie familiebedrijf ontwikkelt en produceert chemische grondstoffen die door de leerproducenten worden gebruikt bij de productie en finishing van leer, met name in het luxe segment. Smit & zoon heeft een zeer actief MVO-beleid met hun Koornzaayer Foundation, een stichting die jaarlijks projecten uitvoert op het gebied van toegang tot water in de landen Oeganda, Burundi, Rwanda en Kenia.

VAN ’T HEK GROEP BV

fam. Van ’t Hek

Van ’t Hek is een professioneel georganiseerd familiebedrijf waar de veiligheid van het personeel en eerlijk zaken doen hoog in het vaandel staan. Het doel van de derde generatie Van ’t Hek-telgen is om de toonaangevende positie in de funderingsmarkt te handhaven en uit te bouwen. Sinds drie jaar zet Van ’t Hek zich in op internationale expansie. Het familiebedrijf is als enig funderingsbedrijf in Nederland in staat om veel verschillende funderingstechnieken op grote schaal uit te voeren.