EDITIE 2016

Den Haag/Zeist, 7 april 2016 – Het Nederlandse familiebedrijf Enza Zaden uit Enkhuizen heeft de Familiebedrijven Award 2016 in de wacht gesleept. Directievoorzitter Jaap Mazereeuw en zijn vader Piet Mazereeuw ontvingen de jaarlijkse award uit handen van Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO Bank.

De jury was unaniem, maar benadrukte dat de 3 andere finalisten zeker ook tot de parels van de Nederlandse familiebedrijven behoren.

De jury over de winnaar van de Familiebedrijven Award 2016:

Enza Zaden behoort binnen zijn vakgebied tot de absolute wereldtop en investeert jaar op jaar fors in Research & Development. De familie functioneert daarbij niet alleen als bestuurder, maar is ook intensief betrokken bij de productontwikkeling. Dit familiebedrijf groeit zowel in omvang als kwaliteit, schenkt veel aandacht aan zijn medewerkers en geeft talent de ruimte om zich te blijven ontwikkelen.

Langetermijn visie

Juryvoorzitter John Fentener van Vlissingen: “Het is geweldig dat het belang van familiebedrijven meer en meer wordt erkend en dat ook de Nederlandse overheid het beleid hierop aanpast. Bij Enza Zaden duurt het gemiddeld 7 tot 10 jaar voordat een investering resultaat oplevert. Deze langetermijn visie is kenmerkend voor het onderscheidende vermogen van familiebedrijven.”

“Winnaar familiebedrijven award uitblinker in innovatie”

Over Enza Zaden

Enza Zaden werd in 1938 opgericht door Jacob Mazereeuw onder de naam ‘De Enkhuizer Zaadhandel’. Inmiddels is Enza Zaden een onafhankelijk en wereldwijd toonaangevend zaadveredelingsbedrijf voor groenterassen. Het bedrijf investeert jaarlijks 30% van de omzet in innovatie.Wereldwijd heeft Enza Zaden ruim 1.500 medewerkers en 43 vestigingen. In deze tijd van overnames en schaalvergroting is Enza Zaden nog een van de laatste onafhankelijke groenteveredelingsbedrijven. De aandeelhouders willen het bedrijf als familiebedrijf blijven voortzetten.

CCV GROEP

fam. Van de velden

NNZ BEHEER

fam. Boot

VDL GROEP

fam. Van der Leegte

A. DE JONG GROEP

fam. De Jong

HESSING SUPERVERS

fam. Hessing

MOLECATEN

fam. Slager

NOOTEBOOM TEXTILES

fam. Nooteboom

REMIA

fam. De Rooij

VREUGDENHIL DAIRY FOODS

fam. Vreugdenhil