EDITIE 2013

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Nederlandse economie. Het Nederlandse familiebedrijf verdient meer aandacht. Stichting Familie Onderneming, ter bevordering van het Nederlandse familiebedrijf, reikte tijdens de Big Improvement Day 2013 de eerste editie van de Familiebedrijven Award uit aan Gassan Diamonds.
Juryrapport

“De winnaar van de Familiebedrijven Award 2013 werd opgericht in 1945 en inmiddels staat de 3e generatie van de familie aan het roer van dit mooie bedrijf.

Ook zijn er al 4 mensen uit de 4e generatie werkzaam binnen het bedrijf; een blijk van de continuïteit qua opvolging binnen de familie. Daarbij is de Governance binnen de onderneming professioneel opgezet met een externe Raad van Commissarissen.

“Gassan Diamonds blinkt uit met een gedegen beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord”

Het bedrijf onderscheidt zich in haar markt door haar klantgerichte karakter en haar goede positionering en richt zich sterk op internationale klanten. Productontwikkeling en het gebruik van moderne middelen, zoals een webshop zijn hier voorbeelden van. De onderneming heeft zich dan ook op indrukwekkende wijze hersteld uit de economische crisis die in alle hevigheid in 2009 heeft toegeslagen.

De onderneming is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en draagt dit dan ook uit met een gedegen beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat zich met name richt op de directe omgeving van het bedrijf.

Het bedrijf heeft een unieke slijptechniek en is een parel onder familiebedrijven.”

ROYAL AGIO CIGARS

fam. Wintermans

DUTCH FLOWER GROUP

fam. Van Zijverden en Van Duijn

HURKS BOUWGROEP

fam. Hurks

MARKEUR

fam. Boon

VAN WIJHE

fam. Van Wijhe