WESTLAND KAAS WINT FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2014


16 april 2014 - Familiebedrijf Westland Kaas is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2014’. Premier Rutte maakte dit bekend op 16 april tijdens de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2014 in De Nieuwe Kerk te Den Haag.

Jaarlijks wordt de deze prijs uitgeloofd door de Stichting Familie Onderneming om het Nederlandse familiebedrijf meer onder de aandacht te brengen.

In 2013 ontving Gassan Diamonds de eerste editie van de award. Benno Leeser, CEO van Gassan Diamonds, trad daarna voor 1 jaar toe tot de jury. Hij wordt dit jaar opgevolgd door Henny Westland, CEO van Westland Kaas.

Juryrapport:
"Westland Kaas kenmerkt zich door een uitstekende governance en een uitzonderlijk goed samenspel tussen familie, eigenaren, bestuur en toezicht. De kinderen van de familie worden al van jongs af aan op een speelse wijze bij het bedrijf betrokken.

De onderneming is in staat internationale merken te bouwen en gefocust te groeien, waarbij innovatie de laatste jaren centraal is gezet en daartoe een breed verankerd innovatieproces in opgezet.

Dit authentieke bedrijf, dat al 78 jaar bestaat, is in staat gebleken met behoud van zijn traditionele waarden mee te groeien in een veranderende wereld met een veranderende consumentenvraag.

De succesvolle en maatschappelijk verantwoorde strategie, de marketingformule en productontwikkeling geven alle vertrouwen voor de toekomst van dit prachtige bedrijf."

Westland Kaas en 3 andere genomineerde bedrijven zijn geselecteerd uit een groep van ruim 500 Nederlandse familiebedrijven. De andere nominaties waren dit jaar voor:

- Breman Installatiegroep
- Nijhof-Wassink Groep
- Royal Agio Cigars

Flexibiliteit op het gebied van innovatie en het betreden van nieuwe markten, gecombineerd met een sterke maatschappelijke betrokkenheid, is wat deze 4 financieel solide bedrijven kenmerken.CONTACT


Saskia Wildschut
saskia.wildschut@familiebedrijvenaward.nl
06 3038 5732

 
DEEL DIT BERICHT
NAAR DE PRESS ROOM