TOP 10 GENOMINEERDE FAMILIEBEDRIJVEN BEKEND


Persbericht: familiebedrijven award onderstreept belang familiebedrijven nederlandse economie
Maar liefst 69% van de Nederlandse ondernemingen is een familiebedrijf. Deze zijn dan ook van cruciaal belang voor de Nederlandse economie. De ruim 260.000 familiebedrijven dragen voor ruim 50% bij aan het Bruto Nationaal Product en vormen hiermee ook een belangrijke schakel in de ontwikkeling van onze werkgelegenheid. 49% Van de werknemers in Nederland staat immers bij een familiebedrijf op de loonlijst.


Om het belang van familiebedrijven in Nederland te onderstrepen nam ondernemer John Fentener van Vlissingen in 2012 het initiatief tot de oprichting van Stichting Familie Onderneming. Met de in 2013 gelanceerde en jaarlijks terugkerende Familiebedrijven Award vraagt de Stichting aandacht voor familiebedrijven en richt zij zich hiertoe ook nadrukkelijk tot de Overheid.

Bekendmaking 10 genomineerden familiebedrijven award 2016
Voor de Familiebedrijven Award 2016 werden uit ruim 500 Nederlandse familieondernemingen door KPMG 41 deelnemers geselecteerd. Afgelopen donderdag en vrijdag maakte de Stichting de 10 genomineerden bekend:- A. De Jong
- CCV Groep
- Enza Zaden
- Hessing Supervers
- Molecaten
- NNZ
- Nooteboom Textiles
- Remia
- VDL Groep
- Vreugdenhil Groep


Op donderdag 7 april 2016 wordt voor de vierde keer de Familiebedrijven Award aan de winnende familieonderneming uitgereikt. Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014) en Koninklijke De Heus (2015) de award. Meer informatie over de Stichting, de award en de genomineerden vindt u op familiebedrijvenaward.nl of volg ons op Twitter, Facebook en Instagram in onze zoektocht naar Het Familiebedrijf van het Jaar 2016.
Einde persbericht

Over de stichting
De Stichting Familie Onderneming werd in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel het belang van Nederlandse familiebedrijven te onderstrepen en richt zich hiertoe nadrukkelijk ook tot de Nederlandse Overheid. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan het in haar ogen meest excellerende familiebedrijf van Nederland

 
DEEL DIT BERICHT
NAAR ANDERE BERICHTEN