TERBERG GROUP UITGEROEPEN TOT FAMILIEBEDRIJF VAN HET JAAR 2017


WINNAAR FAMILIEBEDRIJVEN AWARD UITBLINKER IN INNOVATIE EN BETROKKENHEID

Den Haag/Zeist, 12 april 2017 – Terberg Group uit IJsselstein is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2017’. Bestuursvoorzitter George Terberg ontving de jaarlijkse Familiebedrijven Award vandaag in de Nieuwe Kerk te Den Haag uit handen van Prinses Laurentien. De jury was unaniem in haar eindoordeel, maar benadrukte dat de drie andere finalisten tot de top van het Nederlandse bedrijfsleven horen.

Juryrapport
Terberg Group blinkt uit in innovatie, is erg veranderingsgezind en blijft groeien door onder meer een efficiëntere en vernieuwde wijze van productie. John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Stichting Familie Onderneming: ‘Binnen dit familiebedrijf heeft men oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer. Betrokkenheid staat centraal binnen de Terberg Group.’

Terberg Group
Het begon 148 jaar geleden met een smederij in Benschop. Vier generaties later is Terberg specialist in de fabricage van terminaltrekkers. Deze zware voertuigen worden vooral in havens en op rangeerterreinen ingezet en zorgen voor het transport van containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen. De voertuigen van Terberg rijden rond op de grootste zeehavens ter wereld, een internationaal succes. Daarnaast kent het grote publiek Terberg ook van leaseauto’s.

Familiebedrijven Award
Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf en wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie).

Nadat een top is bepaald, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor een jaar toe tot de jury. Meer informatie over de Stichting, de award en de genomineerden van dit jaar vindt u op familiebedrijvenaward.nl of volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram.

Vorige winnaars van de Familiebedrijven Award
Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015) en Enza Zaden (2016) de award.

 
DEEL DIT BERICHT
NAAR ANDERE BERICHTEN