NIEUWS

FBA OP social-icons-wit-facebook 

1 week ago

Familiebedrijven Award

Moeder Kitty Leeser en dochter Debora Huisman-Leeser van familiebedrijf Gassan Diamonds, diamant- en juwelenhandel, stralen samen in de laatste editie van Nouveau Nederland.

Lees in dit artikel over hun samenwerking én alles over mooie momenten die zij samen beleven.

#familiebedrijf #gassandiamonds
...

View on Facebook

Vandaag voelen we talent en Formulemanager bij familiebedrijf Vissers Energy Group Rick Teeuwen (30) aan de tand.

Rick: “Ik wil altijd groeien en mezelf blijven ontwikkelen. Daarnaast houd ik van uitdagingen. En die zijn er genoeg binnen Vissers Energy Group!” En dat blijkt, want in 2011 startte Rick met een bijbaan bij een tankstation van Vissers Energy Group en kwam vervolgens op het hoofdkantoor terecht voor zijn afstudeerstage.

Rick: “Na een Marketing & Communicatie functie ben ik nu verantwoordelijk voor de formules die we zelf hebben ontwikkeld en geïntroduceerd: Moments&More. Inmiddels duiken deze formules op steeds meer plaatsen langs de (snel)weg op. Erg gaaf en het geeft veel nieuwe energy!”

Welk talent van jezelf heb je ontdekt tijdens jouw tijd bij Vissers Energy Group?
“Inmiddels weet ik waar de behoeften en wensen liggen van onze gasten uit de shops. En met deze informatie kan ik met het juiste assortiment op het juiste moment inspelen.”

Hoe vertaal je jouw talent in de praktijk?
"Samen met het assortimentsteam en de leveranciers ga ik op zoek naar lekkere, verantwoorde en vernieuwende producten. Hiermee kunnen we onze gasten verrassen. Zo gaan ze met een tevreden gevoel naar buiten. En, heel belangrijk, ze komen ook weer terug!”

Waarin wil jij je nog verder ontwikkelen?
“Het strakker wegzetten van de formules via procedures en handboeken. Onze gasten moeten op alle vestigingen hetzelfde krijgen en op dezelfde klantvriendelijke en gastvrije manier worden geholpen.”

Zou jij andere talenten motiveren om bij VEG te werken?
"Jazeker! Binnen Vissers Energy Group krijg je alle kansen om door te groeien. Naast mijzelf zijn er verschillende medewerkers die ooit zijn begonnen met een stage of een baan bij één van onze tankstations. En nu bekleden ze belangrijke functies binnen Vissers Energy Group!”

Wat moeten wij nog écht weten over de ontwikkelingsmogelijkheden bij Vissers Energy Group?
“Er is alle ruimte voor trainingen/cursussen. Bovendien is voor iedereen die gemotiveerd een mooie toekomst weggelegd via de Vissers Academy.

Wat is volgens u de gouden tip voor het aantrekken van talent?
...

View on Facebook

Vijftien weken geleden ontving Lely de Familiebedrijven Award 2019. Wat heeft dit Lely tot zover opgeleverd? We vroegen het Alexander van der Lely (CEO):

“Het winnen van de Familiebedrijven Award heeft ons echt een boost gegeven. Prachtig om de trots te zien binnen onze teams. We zien ook een enorme interesse in ons bedrijf, in het kader van de arbeidsmarktcommunicatie. We zien de titel als een bevestiging dat wij de juiste strategie en langetermijnvisie hebben.”

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #lely
...

View on Facebook

Jan-Harmen Rook (26) is al ruim twee jaar werkvoorbereider bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen.

Jan-Harmen: “In deze functie als werkvoorbereider ben ik onder andere verantwoordelijk voor de voorbereiding van retail- en renovatieprojecten en begeleid ik deze tijdens de uitvoering. Ook bepaal ik samen met de opdrachtgevers het maatregelenpakket en de werkzaamheden om het beoogde doel binnen het budget te realiseren.”

Wat drijft jou Jan-Harmen?
“Bij Ter Steege krijg ik veel vrijheid en mogelijkheden. Daarbij geven zij mij veel verantwoordelijkheden dat gepaard gaat met een wederzijds vertrouwen. Hierdoor kan ik mijn kwaliteiten optimaal inzetten.”

Hoe ontwikkel jij jouw kwaliteiten?
“Sinds kort heb ik via de TOPS Academie het tweejarig durende Kickstarttraject succesvol afgerond.”

Wat houdt de TOPS Academie in?
“Via de TOPS Academie biedt Ter Steege de mogelijkheid aan jonge talenten om zichzelf te ontwikkelen tot een professional. Dat kan via het TOPS Traineeship, of via het TOPS Kickstarttraject. Een TOPS Trainee werkt in twee jaar bij drie verschillende Ter Steege bedrijven en doet overal andere kennis en ervaring op. Een kickstarter heeft een vaste functie, maar wordt extra gestimuleerd om alles uit zichzelf te halen op persoonlijk vlak, maar zeker ook binnen zijn/haar functie.”

Welke talenten heb je tijdens je TOPS Kickstarttraject ontdekt?
“Ondernemerschap en resultaatgerichtheid.”

Hoe vertaal je en pas je het geleerde talent toe in de praktijk?
“Door de vrijheid en verantwoordelijken die bij mij neergelegd worden kan ik succesvol en met veel plezier mijn taken uitvoeren.”

Zou jij andere jonge talenten motiveren om bij Ter Steege te werken en zo ja, op welke manier?
“Absoluut. De unieke mogelijkheden die Ter Steege biedt via de TOPS Academie zijn zeer motiverend!”

Wil je meer weten over de TOPS Academie van Ter Steege?
www.werkenbijtersteege.nl/tops-academie/
...

View on Facebook