NIEUWS

FBA OP social-icons-wit-facebook 

Waarom kunnen juist familiebedrijven - de stabiele motor van de Nederlandse economie - overleven tijdens de coronacrisis?

Voor de achtste keer presenteert Elsevier Weekblad de Top 100 Familiebedrijven. Ook vertellen zes ondernemers - waaronder John Fentener van Vlissingen - hoe zij omgaan met de coronacrisis.

Fentener van Vlissingen maakte in zijn carrière diverse crises mee, maar de coronacrisis is de ‘nummer één’.

‘Deze heeft meer impact dan de aanslagen op 11 september en de bankencrisis in 2008 samen.’

Meer lezen?

Het volledige interview leest u in de 16e editie van Elsevier Weekblad.

Of als abonnee van Elsevier Weekblad: www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2020/04/familiebedrijf-draait-ook-in-slecht-weer-203...

#familiebedrijven #coronavirus #crisismanagement #ondernemers
...

View on Facebook

TALENTONTWIKKELING

Robbert-Jan Stals (31) is als Manager Business Development bij het familiebedrijf Kruitbosch - één van de genomineerden van de Familiebedrijven Award 2019 - verantwoordelijk voor de verkoop van fietsmerken Alpina en Cortina in Nederland, Duitsland en België.

Talentontwikkeling is niet een trend binnen Kruitbosch. “Dit toont mijn collega Henk Velthuis door bijna 50 jaar bij ons te werken. Hij krijgt mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen”, vertelt Robbert-Jan. Kruitbosch vindt de ontwikkeling van mensen cruciaal en ziet dit ook als belangrijke asset om in de toekomst succesvol te zijn.

In zijn ontwikkeling bij het familiebedrijf uit Zwolle ontdekte Robbert-Jan de fun om met een enthousiast team te werken en dat dit flexibiliteit vergt met betrekking tot de aansturing. Robbert-Jan: “Ook kijk ik nu meer naar resultaten en effecten die wij willen bereiken met een team.”

Ontwikkelingsmogelijkheden op het lijstje van Stals liggen op het gebied van leiderschap. “Door mijn gedrevenheid deed ik vaak zaken zelf, maar nu kan ik beter collega’s de ruimte geven. De volgende stap is om dit met verschillende teams naast elkaar te doen.”

De ‘School of Kruitbosch’ laat zien dat Kruitbosch zelfontwikkeling bij werknemers stimuleert. Hier krijgen alle medewerkers de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen binnen vakmanschap, meesterschap of organisatieontwikkeling. “Ook ik blijf mijzelf ontwikkelen waardoor ik een relevante bijdrage kan leveren aan het bijzonder maken van fietsen”, vertelt Robbert-Jan.

Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen?

#familiebedrijvenaward #kruitbosch
...

View on Facebook

WERKEN BIJ FAMILIEBEDRIJEN - JEROEN HEUKERS

Jeroen Heukers, Supply Chain Manager (Otolift Trapliften):

“Als je hier bij Otolift een idee hebt, dan stem je dat af met een klein groepje, waarna je het kunt doorzetten. Bij grote, niet-familiebedrijven moet het eerst door honderd man goedgekeurd worden. Dat gaat bij familiebedrijven veel makkelijker; ik stap bijvoorbeeld gewoon binnen bij Alex, een van onze drie directeuren, en dan praten we erover.

Deze platte structuur vind ik absoluut een pluspunt.
De directie vindt het ook belangrijk dat medewerkers doorgroeien en hun kennis uitbreiden. Recent heb ik de cursus Praktisch Leidinggeven afgerond en daarnaast volg ik een cursus voor inkoop, want ik heb daar in mijn functie best wat raakvlakken mee.

Maar het is ook de hele samenhang van het bedrijf. Het is hier gemoedelijk en iedereen heeft dezelfde mentaliteit. Ik merk bij alle collega’s en de directie dat ze hetzelfde doel voor ogen hebben: de klant helpen.”

#familiebedrijvenaward #otolift #werkenbijfamiliebedrijven
...

View on Facebook

9 months ago

Familiebedrijven Award
View on Facebook