NIEUWS

FBA OP social-icons-wit-facebook 

4 days ago

Familiebedrijven Award

Bij Ter Steege Groep wordt jong talent opgeleid in de TOPS academie. Opleiden en ontwikkelen is van groot belang binnen Ter Steege Groep. Niet alleen voor jonge talenten, maar ook voor medewerkers met ervaring of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Een leven lang opleiden is ons motto”, aldus Rieneke, Karin, Wim en Hans (de vierde generatie van de familie Ter Steege).

Voordat het jonge talent werkzaam is bij Ter Steege Groep zijn zij al generatielang betrokken bij het opleiden van toekomstige jonge talenten. Kinderen worden in een vroeg stadium geïntroduceerd met de techniek door het oprichten van praktijkopleidingen voor de bouw en metaal.

Bovendien ziet Ter Steege talent bij de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook daar zijn ze betrokken om samen met de overheid deze mensen op te leiden en te ontwikkelen. Zodoende kunnen ze terugkeren naar de arbeidsmarkt.

Fotografie: www.hannieverhoeven.nl

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #TerSteegeGroep
...

View on Facebook

5 days ago

Familiebedrijven Award

De wereld van energie waarin Vissers Energy Group opereert is sterk in beweging. Gerbert Vissers (CEO) vertelt over de focus op verandering. In de vorm van alternatieve brandstoffen, laadpunten voor de elektrische auto’s en eigen food- en winkel concepten zoals Moments & More.

“De 3 V’s in ons logo staan behalve symbool voor onze bedrijfsnaam ook voor vitaliteit, vakmanschap en verandervermogen. Onze eigen Vissers Academy is dan ook gebouwd op deze pijlers en hierin dagen we onze talenten uit een serieuze bijdrage te leveren aan de veranderingen.”

Het familiebedrijf Vissers Energy Group put uit een eigen kweekvijver waarbij talenten na een interne opleiding door kunnen groeien tot bedrijfsleider, formulemanager of business controller. “Wij koppelen dit jonge talent aan ervaren medewerkers op elke afdeling waarmee we ons bedrijf nog sneller in beweging kunnen krijgen.”

Wat levert het volgens u op voor ervaren medewerkers om jong talent te begeleiden?

Fotografie: www.hannieverhoeven.nl

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #VissersEnergyGroup
...

View on Facebook

1 week ago

Familiebedrijven Award

Alexander van der Lely vertelt tijdens de pitch dat het inmiddels 70 jaar geleden is dat zijn vader en oom uitvindingen deden die de tradities in de landbouw hebben veranderd. “Nu werken wij vanuit ons hoofdkantoor in Maassluis met 1500 medewerkers onder leiding van een familielid aan een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de melkveehouderij.”

Lely ontvangt scholieren al op 10 jarige leeftijd om te laten zien dat techniek leuk is. Daarna volgt het familiebedrijf de talenten allemaal tot aan de universiteit, waar Lely de robots aan de talenten laat zien. En zo creëert Lely jaarlijks 80 stageplaatsen per jaar.

“Als je talenten aan je wil binden moet je ze zeker laten groeien, een academy hebben en een leuk bedrijf zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat een ding nog belangrijker is: je hebt als bedrijf een purpose nodig. Wat is je bijdrage aan de wereld?”

Deelt u deze overtuiging? En wat is uw bijdrage aan de wereld?

Fotografie: www.hannieverhoeven.nl

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #Lely
...

View on Facebook

2 weeks ago

Familiebedrijven Award

Kruitbosch is internationaal een totaalleverancier voor de tweewielerbranche. Kruitbosch kenmerkt zich volgens Robbert-Jan Stals (Manager Business Development) door de openheid, de betrokkenheid, de uitdaging en de dynamiek.

Robbert-Jan heeft binnen Kruitbosch de verantwoordelijk gekregen over het verkoopbeleid van de fietsen. Door het vertrouwen van collega’s werd er een basis gelegd voor zijn persoonlijke groei. Robbert-Jan: “Fouten maken mag bij ons. Samen leren wij daarvan.”

In 2018 startte Kruitbosch een persoonlijk ontwikkelingstraject. Een intensief traject, voor alle medewerkers, waar ruimte is voor persoonlijke ambities is. De School of Kruitbosch is een initiatief uit één van de groepen dat naar voren is gekomen.

Op welke manier geeft u uw talenten de nodige vertrouwen om uitdagende kansen aan te grijpen?

Fotografie: www.hannieverhoeven.nl

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #Koppert
...

View on Facebook

2 weeks ago

Familiebedrijven Award

Jeroen Wolf is met zijn 29 jarige leeftijd Commercieel Directeur Nederland van Otolift Trapliften en daarmee het bewijs dat het familiebedrijf jonge talenten aan zich bindt door ze kansen en vrijheden te geven. “Er wordt minder gekeken naar leeftijd of papieren maar vooral naar hoe iemand functioneert binnen de organisatie.”

Met een HAVO diploma op zak wist Wolf tien jaar geleden niet wat zijn volgende stap zou zijn. Via een uitzendbureau startte hij bij Otolift Trapliften als onderhoudsplanner. Vervolgens werd hij medewerker klantenservice, ging naar verkoop binnendienst, kreeg een functie als teamleider en hij mocht zich bemoeien met de marketing met een behoorlijk budget.

“De directie vertrouwde mij, dit gaf mij zelfvertrouwen.”

In welke mate is een opleiding eigenlijk noodzakelijk bij het aannemen van talenten?

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #Otolift
...

View on Facebook

3 weeks ago

Familiebedrijven Award

Innovatie en ondernemersgeest vormen de kern van het familiebedrijf Koppert Biological Systems, wereldmarktleider in de biologische gewasbescherming. Jaarlijks investeert Koppert 10% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling.

Koppert Biological Systems is een kennisintensief bedrijf: kennisoverdracht en ontwikkeling zijn essentieel. Ze bieden talent ruimte voor persoonlijke groei. De talenten worden binnengehaald door de samenwerkingen met universiteiten en hogescholen. In Mexico heeft Koppert zelfs een eigen universiteit en campus.

Talent wordt gestimuleerd door internationale uitwisselingen, ontwikkelingsprogramma’s en speciaal voor jong talent is het Young Potential programma ontwikkeld. Bovendien verzorgt Koppert Academy inhouse-trainingen.

Op welke manier haalt u uw talenten binnen?

Fotografie: www.hannieverhoeven.nl

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #Koppert
...

View on Facebook

3 weeks ago

Familiebedrijven Award

Het Friese transportontwikkelingsmaatschappij Fritom Group staat, zo vertelt Arnold de Jong (Bestuursvoorzitter) tijdens de pitch, voor de kenmerken: zorgvuldig, verbinding, waarborgen van normen en waarden, en ontwikkelruimte. “Nieuw talent wordt ontdekt via trotse medewerkers en door samenwerking met HBO en MBO instellingen.”

Belangrijk is de Fritom Academy, een eigen academy voor talentontwikkeling waarmee Fritom Group kennis en ervaring deelt in gezamenlijke projecten. Een mooi voorbeeld is een partnership met de eerste slimme deelfabriek in Nederland.

Op welke manier is een academy volgens u van betekenis binnen een (familie)bedrijf?

Fotografie: www.hannieverhoeven.nl

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #Fritom
...

View on Facebook