NIEUWS

FBA OP social-icons-wit-facebook 

39 minutes ago

Familiebedrijven Award

WERKEN BIJ FAMILIEBEDRIJVEN - THOM DIJKXHOORN

Thom Dijkxhoorn (27), manager opleidingen (DON Opleidingen), is onder andere verantwoordelijk voor relatiemanagement, het plannen en organiseren van opleidingen in het betreffende werkveld en het managen van personeelsresultaten. Bovendien is Thom ambassadeur Verkeersveiligheid en steunt hij het project ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’.

Thom: “Ik ben trots om voor zo’n (h)echt bedrijf te werken. Het is hard werken met een glimlach. Geen 9 tot 5 mentaliteit. We coachen elkaar in het werkveld om vervolgens na het werk een hapje te eten. Ook is er binnen DON opleidingen ruimte voor creativiteit. Er heerst een goede werksfeer en we werken samen door middel van korte lijntjes. Ook worden (kleine) successen gevierd.”

Zou jij talenten motiveren om bij een familiebedrijf te werken? “Jazeker! Werken bij een familiebedrijf betekent presteren én plezier! Je krijgt mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen waardoor kansen ontstaan om door te groeien.”

Wat moeten wij nog echt weten over het werken bij DON Opleidingen? “We zijn maatschappelijk betrokken (veiligheid) en staan allemaal als ambassadeur voor ons mooie bedrijf!”

Zet jij je net zoals Thom ook in voor andere projecten?

#familiebedrijvenaward #werkenbijfamiliebedrijven #donopleidingen
...

View on Facebook

WERKEN BIJ FAMILIEBEDRIJVEN - BART OVEREIJNDER

Bart Overeijnder, Kwaliteitsmanager (Otolift Trapliften):

“Vier jaar geleden ben ik bij Otolift Trapliften op de vloer begonnen; daarvoor had ik nog geen boor vastgehouden. Na zeven maanden ben ik Spare Parts Coördinator geworden. In deze functie was ik verantwoordelijk voor het hele plaatje, van het versturen van onderdelen, tot het factureren, het crediteren en het aanmaken van orders.

Een jaar geleden ben ik gestart in mijn huidige functie. Ik vind het heel erg leuk om bij een familiebedrijf te werken. Als er iets is - als ik bijvoorbeeld zie dat er iets fout gaat - dan zeg ik dat tegen Alex (een van onze drie directeuren) en dan wordt het direct opgepakt. Ik kan hier ook alles zeggen wat ik denk; je wordt nooit afgestraft voor wat je zegt. Je hebt als medewerker ook veel inspraak.

Er hangt ook een hele prettige sfeer in het bedrijf. Natuurlijk moeten dingen op tijd af zijn, maar het gaat wel altijd op een leuke en gezellige manier.”

#familiebedrijvenaward #otolift #werkenbijfamiliebedrijven
...

View on Facebook

WERKEN BIJ FAMILIEBEDRIJVEN - NICOLE VAN BUN (48)

We stellen je graag voor aan Nicole van Bun, sinds 4 maanden werkzaam bij familiebedrijf Olischlager BV. waar ze de boekhouding voor haar rekening neemt. Olischlager is gespecialiseerd in het voorkomen en bestrijden van overlast door ongedierte. Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer van het bedrijf.

Nicole: “Werken bij een familiebedrijf voelt als een warme deken. Bijzonder vind ik het werken in een teamverband. Bij Olischlager BV bestaat een deel van het team uit familieleden, dit zorgt voor een (positieve) dynamiek in het team. We werken nauw samen en iedere functie is belangrijk. De liefde voor het familiebedrijf is voelbaar. Evenals de ambitie en motivatie van de familieleden.

Een voordeel van het werken bij een familiebedrijf: de korte communicatielijnen. Het is een familiebedrijf van vijf personen, waarin je vanzelfsprekend zelf veel moet bijdragen. Dit betekent ook dat je sneller van betekenis kan zijn. We zijn allemaal betrokken bij het familiebedrijf. Als je van persoonlijkheid houdt met direct contact en betrokkenheid is het werken bij een familiebedrijf een absolute aanrader.”

#familiebedrijvenaward #olischlager #werkenbijfamiliebedrijven
...

View on Facebook

WERKEN BIJ FAMILIEBEDRIJVEN - JELLE VERBEEK

Waar DON Opleidingen in 1969 ooit is gestart met een Ford Capri, is het familiebedrijf vijftig jaar later uitgegroeid tot een autorijschool en gerenommeerd opleidingsinstituut. Wij spraken Jelle Verbeek (25), sinds twee jaar werkzaam als vrachtwageninstructeur binnen het familiebedrijf. Hoe ervaart hij het werken bij een familiebedrijf?

Jelle: “Voorheen was ik werkzaam bij grotere organisaties, hier miste ik contact en erkenning. Bij DON Opleidingen daarentegen heb ik een goede band met mijn collega’s, iedereen staat voor elkaar klaar. Terwijl deze organisatie inmiddels zeventig man personeel telt. We leggen onderling makkelijk contact, het is geven en nemen en iedereen respecteert elkaar.”

Wat maakt het bijzonder om te werken bij het familiebedrijf DON Opleidingen? Jelle is zeer te spreken over de loyaliteit en de betrokkenheid binnen het opleidingsinstituut. “Het mooie van dit familiebedrijf is dat we gezamenlijk streven naar één doel. We vormen een sterk team en er is nauw contact met de werkgever. Bovendien is het erg gezellig en dit stralen we ook uit naar onze klanten!

Wat maakt het werken voor een familiebedrijf anders?
“Wanneer je de keuze maakt om voor een familiebedrijf te werken, kies je voor een andere vorm van werkbeleving. Eentje die bij je moet passen. Ik ervaar het als zeer prettig om te werken bij een familiebedrijf!”

Hoe ervaar jij de band met jouw collega’s?

#familiebedrijvenaward #donopleidingen
...

View on Facebook

Werk jij bij een familiebedrijf?

En wil jij graag jouw ervaringen met ons delen?

Familiebedrijven zoals Lely, Ter Steege Bouw Vastgoed en Vissers Energy Group gingen je voor.


Meedoen?
Stuur ons een DM via Facebook en wie weet schitter jij binnenkort op onze social media!

#familiebedrijf #werkenbijfamiliebedrijven
...

View on Facebook

2 months ago

Familiebedrijven Award

Moeder Kitty Leeser en dochter Debora Huisman-Leeser van familiebedrijf Gassan Diamonds, diamant- en juwelenhandel, stralen samen in de laatste editie van Nouveau Nederland.

Lees in dit artikel over hun samenwerking én alles over mooie momenten die zij samen beleven.

#familiebedrijf #gassandiamonds
...

View on Facebook

Vandaag voelen we talent en Formulemanager bij familiebedrijf Vissers Energy Group Rick Teeuwen (30) aan de tand.

Rick: “Ik wil altijd groeien en mezelf blijven ontwikkelen. Daarnaast houd ik van uitdagingen. En die zijn er genoeg binnen Vissers Energy Group!” En dat blijkt, want in 2011 startte Rick met een bijbaan bij een tankstation van Vissers Energy Group en kwam vervolgens op het hoofdkantoor terecht voor zijn afstudeerstage.

Rick: “Na een Marketing & Communicatie functie ben ik nu verantwoordelijk voor de formules die we zelf hebben ontwikkeld en geïntroduceerd: Moments&More. Inmiddels duiken deze formules op steeds meer plaatsen langs de (snel)weg op. Erg gaaf en het geeft veel nieuwe energy!”

Welk talent van jezelf heb je ontdekt tijdens jouw tijd bij Vissers Energy Group?
“Inmiddels weet ik waar de behoeften en wensen liggen van onze gasten uit de shops. En met deze informatie kan ik met het juiste assortiment op het juiste moment inspelen.”

Hoe vertaal je jouw talent in de praktijk?
"Samen met het assortimentsteam en de leveranciers ga ik op zoek naar lekkere, verantwoorde en vernieuwende producten. Hiermee kunnen we onze gasten verrassen. Zo gaan ze met een tevreden gevoel naar buiten. En, heel belangrijk, ze komen ook weer terug!”

Waarin wil jij je nog verder ontwikkelen?
“Het strakker wegzetten van de formules via procedures en handboeken. Onze gasten moeten op alle vestigingen hetzelfde krijgen en op dezelfde klantvriendelijke en gastvrije manier worden geholpen.”

Zou jij andere talenten motiveren om bij VEG te werken?
"Jazeker! Binnen Vissers Energy Group krijg je alle kansen om door te groeien. Naast mijzelf zijn er verschillende medewerkers die ooit zijn begonnen met een stage of een baan bij één van onze tankstations. En nu bekleden ze belangrijke functies binnen Vissers Energy Group!”

Wat moeten wij nog écht weten over de ontwikkelingsmogelijkheden bij Vissers Energy Group?
“Er is alle ruimte voor trainingen/cursussen. Bovendien is voor iedereen die gemotiveerd een mooie toekomst weggelegd via de Vissers Academy.

Wat is volgens u de gouden tip voor het aantrekken van talent?
...

View on Facebook