NIEUWS

FBA OP social-icons-wit-facebook 

Dit jaar staat talentontwikkeling centraal en daarom stellen wij de komende week graag drie talenten aan u voor van de finalisten Koppert Biological Systems, Lely en Otolift Trapliften.

Deze week: Nathalie van den Berg (30), Farm Management Support Specialist en één van de talenten bij Lely.

Ze werkt inmiddels 4 jaar bij Lely als Farm Management Support specialist en heeft een passie voor koeien. "Mijn rol binnen Lely is heel divers, ik geef support aan onze landenorganisaties, denk mee met productontwikkelingen, train onze mensen in het veld en help hiermee de boer de beste resultaten te laten halen uit zijn/haar bedrijf."

Wat drijft jou om jezelf te ontwikkelen binnen de Lely Academy?
"Wat mij drijft is mijn leergierigheid. Ik leer graag nieuwe dingen en pas tips en tricks die mij in mijn dagelijkse werkzaamheden helpen mijn werk beter en efficiënter uit te voeren gelijk toe."

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd binnen de Lely Academy?
"Hoe je door het aanpassen van jouw communicatiemethode aan het 'type' gesprekspartner een succesvol gesprek kan bewerkstelligen."

Welk talent van jezelf heb je ontdekt binnen de Lely Academy?
"Dat ik een natuurlijke manier van presenteren heb waarbij ik het publiek weet te betrekken in mijn verhaal."

Meer lezen? Houd onze social media kanalen (Instagram en Facebook) in de gaten!

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #lely
...

View on Facebook

We stellen aan u voor: jurylid Frank Swinkels.

Samen met zes andere juryleden beoordeelt hij de finalisten Lely, Koppert Biological Systems en Otolift Trapliften. Om tot een goed besluit te komen stelt hij kritische vragen over bijvoorbeeld de strategie en de rol van duurzaamheid binnen het bedrijf.

Wij vroegen Frank: Wat is talent volgens jou?
“Een talent is een persoon die extra waarde toevoegt, en andere mensen rondom sterker maakt zonder daar zelf iets voor te vragen. Een talent krijgt daarom vaak ook meer kansen van leidinggevenden.”

Waarom is talentontwikkeling zo belangrijk binnen een familiebedrijf?
“Talentontwikkeling is belangrijk omdat een bedrijf altijd weer door moet naar een volgende fase, daar is creativiteit voor nodig. Talenten zijn daarbij onontbeerlijk.”

Wat betekent een talent voor uw bedrijf?

#FBA2019 #familiebedrijvenaward

Fotografie: Koppert Biological Systems
...

View on Facebook

John Fentener van Vlissingen sprak tijdens de pitches van de genomineerde familiebedrijven in februari over ‘talent’ van ondernemers.

Bent u zich bewust van uw talent?

#FBA2019 #familiebedrijvenaward
...

View on Facebook

Het laatste jurybezoek bracht ons naar Berkel en Rodenrijs, waar finalist Koppert Biological Systems gevestigd is. Hier hebben we de wereld van de biologische gewasbescherming ontdekt.

Zo werden wij meegenomen in het DNA van Koppert en kregen wij een kijkje achter de schermen bij vele afdelingen waaronder het microbiologie laboratorium.

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #koppert #lelyholding #otolift
...

View on Facebook

Finalisten Otolift Trapliften en Lely openden vandaag de deuren voor onze jury.

Het is misschien niet sexy, maar een traplift kan een noodzaak zijn. En daar speelt Otolift Trapliften goed op in. Gebroeders Ooms vertellen tijdens het eerste jurybezoek vandaag in de fabriek met passie over de no-nonsense cultuur binnen het familiebedrijf dat onlangs een modulaire traplift heeft ontwikkeld.

Trapliften maken in de middag plaats voor melkrobotten. En zo stappen we in de melkveehouderij van Magda en Jan-Dirk waar we de melkrobotten van Lely ‘live’ in gebruik zien. Hier vertelt Nathalie, talent bij Lely, over hoe het familiebedrijf een steentje bijdraagt aan een duurzame voedselproductie.

Houd onze social media in de gaten, morgen duiken we in de wereld van finalist Koppert Biological Systems.

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #otolift #lelyholding #koppert
...

View on Facebook

A big round of applause!

De drie finalisten voor de Familiebedrijven Award 2019 zijn bekend!

Na een spannende periode van uitgebreid jury-overleg zijn er nu nog maar drie familiebedrijven in de race voor de Familiebedrijven Award 2019.

In januari werden uit meer dan 500 Nederlandse familiebedrijven zeven genomineerden geselecteerd. En nu mogen wij de drie finalisten bekendmaken.

Gefeliciteerd met de finaleplek:

Otolift Trapliften: Marktleider in Nederland en één van de belangrijkste spelers op de internationale markt op het gebied van trapliften.

Koppert Biological Systems: Ontwikkelt duurzame oplossingen voor de teelt van voedselgewassen en sierplanten.

Lely: Wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan een opeenvolgende generaties melkveehouders.

De Familiebedrijven Award uitreiking vindt plaats in Den-Haag op woensdag 10 april.

Coming up: In maart gaan wij langs bij deze finalisten, houd onze social media in de gaten en kijk met ons mee bij de familiebedrijven.

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #ABNAMRO #KPMG
...

View on Facebook

Bij Ter Steege Groep wordt jong talent opgeleid in de TOPS academie. Opleiden en ontwikkelen is van groot belang binnen Ter Steege Groep. Niet alleen voor jonge talenten, maar ook voor medewerkers met ervaring of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Een leven lang opleiden is ons motto”, aldus Rieneke, Karin, Wim en Hans (de vierde generatie van de familie Ter Steege).

Voordat het jonge talent werkzaam is bij Ter Steege Groep zijn zij al generatielang betrokken bij het opleiden van toekomstige jonge talenten. Kinderen worden in een vroeg stadium geïntroduceerd met de techniek door het oprichten van praktijkopleidingen voor de bouw en metaal.

Bovendien ziet Ter Steege talent bij de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook daar zijn ze betrokken om samen met de overheid deze mensen op te leiden en te ontwikkelen. Zodoende kunnen ze terugkeren naar de arbeidsmarkt.

Fotografie: www.hannieverhoeven.nl

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #TerSteegeGroep
...

View on Facebook