NIEUWS

FBA OP social-icons-wit-facebook 

Familiebedrijven Award 2019 winnaar Lely​ is genomineerd voor de European Inventor Award 2019!

Alexander van der Lely (CEO) en en Karel van den Berg (Director Innovations) zijn namens Het Europees Octrooibureau (EOB) genomineerd voor de European Inventor Award 2019.

Lely is genomineerd in de categorie ‘Industrie’ voor de volledig geautomatiseerde melkrobot, Astronaut, die voor zowel de koe als de veehouder veel voordelen biedt.

Op donderdag 20 juni worden de winnaars van de jaarlijkse uitvindersprijzen van het EOB bekendgemaakt tijdens een feestelijke ceremonie in Wenen.

Wij hebben al gestemd. Help jij Lely ook mee naar de winst?

Stemmen kan hier:

popular-prize.epo.org/v/i/alexander-van-der-lely-and-karel-van-den-berg-nl/#vote-for-alexander-va...

Bekijk op onze Instagram wat de EOB​ voorzitter zegt over Lely.

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #lely #europeaninventoraward
...

View on Facebook

Familiebedrijf Terberg Group, winnaar Familiebedrijven Award 2017, ontvangt predicaat koninklijk.

Het familiebedrijf uit Benschop bestaat 150 jaar en mag zich nu een ‘koninklijk’ familiebedrijf noemen. De onderscheiding werd uitgereikt aan George Terberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur, door de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

“Het is de kroon op het werk van 150 jaar ondernemerschap, visie en doorzettingsvermogen van onze familie en alle werknemers” zei de heer George Terberg. “Het predicaat koninklijk straalt kwaliteit en vertrouwen uit.”

We zijn trots en feliciteren alle medewerkers van dit mooie familiebedrijf!

#Familiebedrijvenaward #terberggroup #predicaatkoninklijk
...

View on Facebook

“They dare, they care and they share!”

René Boender (betitelt zichzelf als ‘brain agent’) sprak tijdens de uitreiking over generatie Z: de onstuitbare netwerkgeneratie.

Hoe kunnen familiebedrijven deze generatie bedienen zodat zij daar optimaal van kunnen profiteren?

René Boender: “Generatie Z leest geen krant meer, of de Elsevier. Ze kijken TV op het moment dat zij dat willen. We zullen daarom moeten leren praten zodat Generatie Z ons ziet en van ons houdt.”

Op welke manier bindt u Generatie Z aan het familiebedrijf?

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #generatiez
...

View on Facebook

Dit jaar vond de uitreiking van de Familiebedrijven Award plaats bij Nieuwspoort, pal naast de Tweede Kamer. Zo konden politici er niet onderuit om brandende vragen te beantwoorden van de genodigde familiebedrijven.

Eén van de aanwezige Tweede Kamerleden was Martin Wörsdörfer. Voor de uitreiking vroeg journalist Wouke van Scherrenburg aan Wörsdörfer wat politiek doet aan het gebrek aan vakmensen.

“Het probleem is bekend. We investeren in bedrijfsscholen, maar ook in het MBO en HBO laten we zien hoe gaaf de techniek is zodat aankomende studenten de keuze maken om daarin opgeleid te worden.” Aldus Martin Wörsdörfer.

Wat heeft u als familiebedrijf nodig van de overheid? Laat het ons weten in een reactie!

#FBA2019 #familiebedrijvenaward #TweedeKame
...

View on Facebook

Het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland (WNL) had de eer en trok Alexander van der Lely aan zijn jasje voor zijn eerste reactie kort na ontvangst van de Familiebedrijven Award.

“We zijn supertrots dat we dit gehaald hebben. En trots op ons team natuurlijk dat we dit met elkaar hebben kunnen presteren”, aldus Alexander van der Lely.

Goedemorgen Nederland gemist?
Bekijk het fragment hier terug:

www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/11-04-2019/POW_04086552

Foto: Vincent Boon
...

View on Facebook