KONINKLIJKE DE HEUS WINT FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2015


24 juni 2015 - Familiebedrijf Koninklijke De Heus uit Ede is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2015’. De jury prijst de leverancier van nutritionele producten voor dieren om zijn duurzaam geproduceerde voedingsproducten, efficiëntie en technologische vooruitstrevendheid in productinnovatie. De broers Co en Koen de Heus namen de prijs in ontvangst tijdens de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2015 in De Nieuwe Kerk te Den Haag. Jaarlijks wordt deze prijs uitgeloofd door de Stichting Familie Onderneming om het Nederlandse familiebedrijf onder de aandacht te brengen.

In aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima en ruim 350 ondernemers/genodigden, kregen de broers Co en Koen de Heus de Familiebedrijven Award uitgereikt door John Fentener van Vlissingen, oprichter van de stichting Familie Onderneming. De jury looft De Heus om de unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf. De familiewaarden zijn gericht op continuïteit en consensus met de aandachtsgebieden: overdracht naar de volgende generatie en coöptatie.De onderneming heeft een indrukwekkende groei en ontwikkeling doorgemaakt op basis van eigen vermogen en blijft nieuwe initiatieven ontwikkelen. De Heus is een internationaal, innovatief familiebedrijf met een gezonde handelsgeest die het langetermijndenken op het gebied van medewerkers, klanten en investeringen hoog in het vaandel heeft staan.

De Heus en vier andere genomineerde bedrijven zijn geselecteerd uit een groep van ruim 500 Nederlandse familiebedrijven. De andere finalisten waren dit jaar voor Walraven uit Mijdrecht, Enza Zaden uit Enkhuizen, Nolet Distellery uit Schiedam en Barenbrug Groep uit Nijmegen. Flexibiliteit op het gebied van innovatie en het betreden van nieuwe markten, gecombineerd met een sterke maatschappelijke betrokkenheid, is wat deze vijf financieel solide familiebedrijven met elkaar gemeen hebben. In 2013 ontving Gassan Diamonds de eerste editie van deze jaarlijkse award en in 2014 werd Westland Kaas verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2014’.CONTACT


Saskia Wildschut
saskia.wildschut@familiebedrijvenaward.nl
06 3038 5732

 
DEEL DIT BERICHT
NAAR DE PRESS ROOM