KONINGIN MÁXIMA BIJ UITREIKING FB AWARD 2015


20 juni 2015 - Woensdag 24 juni is Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig bij de Familiebedrijven Award 2015. Ze zal de uitreiking in de Nieuwe Kerk  te Den Haag bijwonen. Daar wordt bekendgemaakt wie van de 5 finalisten Westland Kaas mag opvolgen en wie zich het familiebedrijf van het jaar mag noemen.
In het programma WNL op Zaterdag (20 juni 2015, v.a.  22 min. 00 sec.) zegt John Fentener van Vlissingen over de komst van Koningin Máxima:

“Ik vind het heel belangrijk dat ze deze belangstelling toont. Haar reactie was spontaan en positief en ze ging vrij snel in op onze uitnodiging. Zelf heeft ze met haar initiatieven rondom microkredieten al haar belangstelling voor familiebedrijven getoond. Het is heel belangrijk dat ze nu ook bij de Familiebedrijven Award aanwezig wil zijn."

De ruim 260.000 familiebedrijven in Nederland dragen voor zo’n 53% bij aan het BNP. Bovendien staat 49% van de werknemers in Nederland op de loonlijst van een familiebedrijf. Zij vormen hiermee een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de werkgelegenheid.

 

De 5 finalisten zijn:
- Enza Zaden uit Enkhuizen (zadenveredeling)
- Koninklijke Barenbrug Groep uit Nijmegen (grasproducent)
- Koninklijke De Heus uit Ede (diervoeders)
- Nolet Distellery uit Schiedam (distilleerderij, bekend van Ketel 1)
- Walraven Groep uit Mijdrecht (bevestigings- en brandwerende systemen)

Dit jaar wordt alweer voor de derde keer de Familiebedrijven Award uitgereikt. In 2013 ontving Gassan Diamonds voor het eerst de award. In 2014 won Westland Kaas. De award werd toen uitgereikt door Minister-President Rutte.


 
DEEL DIT BERICHT
NAAR ANDERE BERICHTEN