FINALISTEN FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2016 BEKEND


Zeist, 7 maart 2016 - Persbericht
CCV, Enza zaden, NNZ, VDL groep dringen door tot de finale
Stichting Familie Onderneming maakt vandaag de finalisten voor de Familiebedrijven Award voor het jaar 2016 bekend:
- CCV
- Enza Zaden
- NNZ
- VDL Groep

Uit 10 genomineerden heeft de jury dit jaar deze vier bedrijven gekozen. Het was wederom een harde noot om te kraken. Juryvoorzitter John Fenterer van Vlissingen: “Innovatie, onderzoek en buitenlandse expansie zijn belangrijke pijlers voor de economie. Dat de vier uitverkoren familiebedrijven deze pijlers tot een belangrijke focus hebben gemaakt, heeft doorslag gegeven aan onze keuze.”

Award onderstreept belang van familiebedrijven
Donderdag 7 april 2016 wordt tijdens een feestelijke uitreiking bekendgemaakt welk familiebedrijf de Familiebedrijven Award 2016 wint. In de tussenliggende periode zal de jury bezoeken afleggen aan de genomineerde bedrijven en zorgvuldig afwegen wie van de finalisten zich uiteindelijk een jaar lang “Het beste Familiebedrijf” mag noemen.

69% van de Nederlandse ondernemingen is een familiebedrijf. Deze zijn dan ook van cruciaal belang voor de Nederlandse economie. De ruim 260.000 familiebedrijven dragen voor ruim 50% bij aan het Bruto Nationaal Product en vormen hiermee ook een belangrijke schakel in de ontwikkeling van onze werkgelegenheid. 49% van de werknemers in Nederland staat immers bij een familiebedrijf op de loonlijst.

Over de familiebedrijven award 2016
De Stichting Familie Onderneming werd in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend familiebedrijf. KPMG, partner in de Stichting,  verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie).

Nadat dit accountantskantoor een top heeft bepaald en ABN AMRO (eveneens partner in de Stichting) vervolgens een onafhankelijke analyse van de bedrijven heeft gemaakt, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan, net zoals de bestuurders van de vorige winnaars, voor de periode van één jaar toe tot de jury.

Contactinformatie
Familiebedrijven Award 2016
p/a Stichting Familie Onderneming
Utrechtseweg 67
3704 HB Zeist

Woordvoerder
Saskia Wildschut
06 3038 5732

 
DEEL DIT BERICHT
NAAR ANDERE BERICHTEN