EDITIE 2018

DUTCH FLOWER GROUP WINT FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2018

Den Haag, 11 april 2018 – Stichting Familie Onderneming heeft vandaag de Familiebedrijven Award 2018 uitgereikt aan de Dutch Flower Group. Het familiebedrijf werd gekozen uit een selecte groep van vijf genomineerde ondernemingen.

 

Deze bedrijven werden, in samenwerking met partners KPMG en ABN AMRO, uit honderden familiebedrijven geselecteerd. De genomineerden werden de laatste maanden uitvoerig beoordeeld op basis van acht selectiecriteria. Ook werden de bedrijven persoonlijk door de jury bezocht. Vandaag ontving Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group, de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van Jan Kees de Jager, voormalig staatsecretaris en minister van financiën en sinds 2014 CFO van KPN.

Winnaar van de Familiebedrijven Award 2018 – Dutch Flower Group

De Dutch Flower Group, van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Het is een echt familiebedrijf dat internationaal een enorme groei doormaakt en inmiddels wereldwijd de grootste is in haar markt. Ondanks de groei is de organisatie erin geslaagd om niet alleen de participatie van haar medewerkers te stimuleren maar ook aan de familiecultuur vast te houden. De Dutch Flower Group investeert volop in duurzaamheid. In de gebieden waar het familiebedrijf actief is worden goede doelen ondersteund en initiatieven opgezet om het leefklimaat en het welzijn van de hulpbehoevende medemens te verbeteren. Onder het devies “Making Life Colourful” zijn kennis, kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid leidend in de bedrijfsvoering.

Een speciale blijk van waardering van de jury ging uit naar de overige vier finalisten:

• AFAS SOFTWARE van familie Mars en familie Van der Veldt
• KLOKHOLDING van familie Van de Klok
• VERSTEGEN SPICES & SAUCES BV van familie Driessen
• JOH. MOURIK & CO. HOLDING van familie Mourik

Al deze familieondernemingen zijn stuk voor stuk boegbeelden voor Nederlands ondernemerschap.

Over Stichting Familie Onderneming en de Familiebedrijven Award – www.familiebedrijvenaward.nl

Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de jury het winnende familiebedrijf. De winnaar treedt dan voor de periode van een jaar toe tot de jury.

Vorige winnaars van de Familiebedrijven Award

Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015), Enza Zaden (2016) en de Terberg Groep (2017) de award.

Stichting Familie Onderneming en de Familiebedrijven Award

Meer informatie over de Stichting, de Award en de finalisten vindt u op familiebedrijvenaward.nl.

AFAS SOFTWARE

fam. Mars en fam. van der Veldt

AFAS Software is een familiebedrijf uit Leusden en ontwikkelt met circa 400 medewerkers innovatieve softwareproducten voor de zakelijke en de consumentenmarkt. AFAS Software bedient zo’n 10.000 klanten en daarmee ruim 1,2 miljoen gebruikers.

KLOKHOLDING

fam. van de Klok

KlokGroep en Novaform zijn onderdeel van KlokHolding, een financieel daadkrachtig familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring. Dankzij de sterke financiële basis van de holding en de bereikte schaalgrootte zijn KlokGroep en Novaform in staat grote (huisvestings)vraagstukken goed in te vullen en risico’s van opdrachtgevers over te nemen.

JOH. MOURIK & CO. HOLDING B.V.

fam. Mourik

Joh. Mourik en J.C. Mourik startten in 1929 het bedrijf dat nu nog steeds hun naam draagt. Mourik is een Nederlands familiebedrijf en tegelijkertijd een internationaal concern met 2.000 medewerkers in de sectoren infra en industrie. Klanten waarderen de expertise van Mourik in relatie tot complexe infra- en waterbouwkundige werken. Ook is Mourik een grote speler op het gebied van industrieel onderhoud van petrochemische installaties.

VERSTEGEN SPICES & SAUCES BV

fam. Driessen

Verstegen werd in 1886 opgericht door de heer Verstegen. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het bedrijf. Dit familiebedrijf gelooft dat kwaliteit begint bij de oorsprong en investeert daarom in biodiversiteit en eerlijke handel. Het productieproces wordt in hun eigen fabriek te Rotterdam uitgevoerd en zo wordt de kwaliteit gewaarborgd van plant tot klant.

HAKKERS

fam. Hakkers

Familiebedrijf Hakkers bestaat al sinds 1875 en is gespecialiseerd in waterbouwkundige werken. Dat wil zeggen: de ontwikkeling, productie en realisatie van grond-, bagger-, constructie-, funderings-, kust- en oeverwerken. Op de grens van land en water is dit bedrijf helemaal thuis.

M.J. DE NIJS & ZONEN B.V.

fam. de Nijs

M.J. de Nijs & Zonen B.V. De Nijs te Warmenhuizen bouwt, ontwikkelt, renoveert, restaureert en onderhoudt. Ondanks de crisis is dit Noord-Hollandse familiebedrijf blijven groeien en heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste bouwers in Nederland.

OOSTWEGEL COLLECTION

fam. Oostwegel

Camille Oostwegel begon in 1980 aan zijn missie: Rijksmonumenten en cultureel erfgoed her-ontwikkelen tot 4 authentieke, luxehotels en restaurants in het groene hart van Zuid-Limburg. De Oostwegel Collection staat voor Inspirerend, Vakmanschap en Gastvrijheid.

ROERINK FOOD FAMILY

fam. Roerink

Roerink Food Family kent zijn oorsprong in het Twentse Twekkelo, waar Diane en Gerjhan Roerink in 1981 vanuit de oude klompenschuur op het boerenerf begonnen met het maken en verkopen van ambachtelijke zuivelproducten. Vier jaar later werd de tweede winkel geopend en nog eens tien jaar daarna waren de zuivelproducten te vinden in alle Nederlandse supermarkten, Out-of-home markt en in het buitenland. De onderneming bestaat tegenwoordig uit vier bedrijven, die elk hun eigen zuivelspecialiteit hebben: Zuivelhoeve, Zuivelhoeve-winkels, Happy Goat en De Dessert Meesters.

ROYAL EIJKELKAMP

fam. Eijkelkamp

Royal Eijkelkamp is in de laatste 100 jaar uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van onderzoeksapparatuur voor bodem en water. Van boren tot 250 meter diepte, bemonsteren van goud in de hete jungle van Colombia tot het boren in de vrieskou in Siberië: innovatie staat bij dit familiebedrijf centraal.