DUTCH FLOWER GROUP WINT FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2018


Den Haag, 11 april 2018 - Stichting Familie Onderneming heeft vandaag de Familiebedrijven Award 2018 uitgereikt aan de Dutch Flower Group. Het familiebedrijf werd gekozen uit een selecte groep van vijf genomineerde ondernemingen.

Deze bedrijven werden, in samenwerking met partners KPMG en ABN AMRO, uit honderden familiebedrijven geselecteerd. De genomineerden werden de laatste maanden uitvoerig beoordeeld op basis van acht selectiecriteria. Ook werden de bedrijven persoonlijk door de jury bezocht. Vandaag ontving Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group, de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van Jan Kees de Jager, voormalig staatsecretaris en minister van financiën en sinds 2014 CFO van KPN.

Winnaar van de Familiebedrijven Award 2018 – Dutch Flower Group
De Dutch Flower Group, van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Het is een echt familiebedrijf dat internationaal een enorme groei doormaakt en inmiddels wereldwijd de grootste is in haar markt. Ondanks de groei is de organisatie erin geslaagd om niet alleen de participatie van haar medewerkers te stimuleren maar ook aan de familiecultuur vast te houden. De Dutch Flower Group investeert volop in duurzaamheid. In de gebieden waar het familiebedrijf actief is worden goede doelen ondersteund en initiatieven opgezet om het leefklimaat en het welzijn van de hulpbehoevende medemens te verbeteren. Onder het devies “Making Life Colourful” zijn kennis, kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid leidend in de bedrijfsvoering.

Een speciale blijk van waardering van de jury ging uit naar de overige vier finalisten:
• AFAS SOFTWARE van familie Mars en familie Van der Veldt
• KLOKHOLDING van familie Van de Klok
• VERSTEGEN SPICES & SAUCES BV van familie Driessen
• JOH. MOURIK & CO. HOLDING van familie Mourik

Al deze familieondernemingen zijn stuk voor stuk boegbeelden voor Nederlands ondernemerschap.

Over Stichting Familie Onderneming en de Familiebedrijven Award - www.familiebedrijvenaward.nl
Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de jury het winnende familiebedrijf. De winnaar treedt dan voor de periode van een jaar toe tot de jury.

Vorige winnaars van de Familiebedrijven Award
Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015), Enza Zaden (2016) en de Terberg Groep (2017) de award.

Stichting Familie Onderneming en de Familiebedrijven Award
Meer informatie over de Stichting, de Award en de finalisten vindt u op familiebedrijvenaward.nl.
 
DEEL DIT BERICHT
NAAR ANDERE BERICHTEN