BEKENDMAKING 10 GENOMINEERDEN VOOR DE
FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2017


Zeist, dinsdag 17 januari 2017 - De Familiebedrijven Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. Ondernemer John Fentener van Vlissingen (oprichter en voorzitter van de Stichting Familie Onderneming) maakte vanochtend de namen van de tien genomineerde bedrijven bekend in het nieuwsprogramma “Zakendoen” op BNR Nieuwsradio.

Uit ruim 500 Nederlandse familieondernemingen werd door KPMG een shortlist samengesteld, waaruit deze tien familiebedrijven werden gekozen. De vakjury, waarin ook de winnaar van vorig jaar zitting heeft, nomineert uiteindelijk drie finalisten. De juryleden zullen de finalisten de komende maanden persoonlijk gaan bezoeken. Medio april wordt deze jaarlijkse award voor de vijfde keer uitgereikt aan de winnende familieonderneming.

Met de jaarlijkse uitreiking van de Familiebedrijven Award wil de Stichting Familie Onderneming eraan bijdragen dat Nederlandse familiebedrijven meer aandacht krijgen. Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie: maar liefst 69% van de Nederlandse bedrijven is een familiebedrijf. De 260.000 familiebedrijven dragen gezamenlijk 50% bij aan het Bruto Nationaal Product én – met hetzelfde percentage – aan de werkgelegenheid. De Stichting Familie Onderneming is in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen en helpt het belang van Nederlandse familiebedrijven onderstrepen. De stichting richt zich hiertoe nadrukkelijk ook tot de Nederlandse Overheid.

Kijk voor de profielbeschrijvingen van deze bedrijven op www.familiebedrijvenaward.nl/editie-2017 CONTACT


Saskia Wildschut
saskia.wildschut@familiebedrijvenaward.nl
06 3038 5732


PRESSKIT DOWNLOADEN

 
DEEL DIT BERICHT
NAAR DE PRESS ROOM